Május 27. Hétfő, Hella

Egy földcsuszamlás 46 házat sodort el La Paz városában

null

Bolíviában az utóbbi napok heves esőzéseket hoztak. Az ország fővárosában La Pazban ez komoly gondokat okozott, földcsuszamlás formájában.

kép: floodlist.com

Tény, hogy itt nem ritka az ilyen esemény, főképpen a szegényebb negyedekben. A világ legmagasabban fekvő fővárosában ugyanis a területeknek csak egy része alkalmas arra, hogy oda épületeket tervezzenek, egy része erre alkalmatlan. A szegényebbeknek azonban sokszor nincs más lehetőségük, így ilyen területekre is építkeznek.

kép:edition.cnn.com

A mostani földcsuszamlás 46 házat sodort magával és további 18 épületben keletkeztek károk. Bár a jelenség kifejezetten hirtelen jött – a többi hasonló földcsuszamláshoz képest – az embereket sikerült kimenekíteni az épületekből a tűzoltóknak, így csak egyetlen eltűnt személyt keresnek most a mentőalakulatok. Az anyagi kár azonban jelentős, és sok a fedél nélkül maradt család, így az önkormányzat adományokat kért a lakosoktól, takarók, tartós élelmiszerek, matracok formájában. Mivel sok a gyerek, így játékokat is szívesen fogadnak.


A térségben a heves esők további gondokat is okoztak, így nem csak ez a 64 épület látta kárát az időjárásnak. A helyzetet a kormány egyelőre képes kezelni.

lead kép:weather.com