Május 25. Szombat, Orbán

Durva áradás Észak-Olaszországban

null

Olaszországban a heves esőzésekárvizeket okoznak az északi területeken. Az érintett tartományok közt vanEmilia-RomagnaésVenetois, előbbiben az áradás, utóbbiban pedig mellette a földcsuszamlások okoznak komoly gondokat.

kép:independent.ie

A tartományokban gyakorlatilag az összes folyó kilépett a medréből, elképesztő mennyiségű munkát adva ezzel a tűzoltóságnak. Szerencsére azonban halálos áldozatokról nem érkezett jelentés, sérültekről is csak alig. A kitelepítettek száma sem kifejezetten magas, holott mindkét tartományban a legmagasabb, vörös riasztás van érvényben. A lakosságot ennek megfelelően fel is szólították arra, hogy ah lehet, ne hagyják el otthonaikat, és azon belül is a magasabb szinteken tartózkodjanak.

kép:freshplaza.com

Az anyagi károkat egyelőre nem lehet felmérni, de valószínűleg igen magasak lesznek a számok. Az utóbbi napokban helyenként 100 mm esővel is kellett számolni 24 óra alatt, és a helyi meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint még nem lehet napsütésre számítani, a következő napokban még minimum 70 mm-relszámolni kell.

Ez pedig nem jó hír, hiszen a folyók már így sem maradnak meg medrükben, és a nagy mennyiségű víz erejével nem igazán lehet mit kezdeni. Elővigyázatosságból több iskolát bezártak, és több hidat elzártak a forgalom elől. A vasút közlekedése is akadályokba ütközik, mivel több szakaszon a sínek a víz alá kerültek.

kép:floodlist.com

Riminiközelében,Verucchiobanegy híd nem volt képes ellenállni a hatalmas víztömegnek, és összeomlott - erre válaszul zártak le több, hasonló elhelyezkedésű és állapotú hidat is a területen.

kép:floodlist.com

lead kép:floodlist.com