Május 29. Szerda, Magdolna

39 000 katona készenlétben az esőzések miatt

null

Tajvan nem bízza avéletlenreaz emberek biztonságát, és a kormány22 katonai egységet, 2300 földi járművet és 11 repülőgépet telepít 18 helyszínre, ahol nagy eséllyel alakulnak ki árvizek és földcsuszamlások. A készültség nem véletlen, mivel napok óta igen erőteljesen esik, így mostanra 214 folyóra és patakra adtak ki figyelmeztetést. Ráadásul nem csak a víz okozhat gondokat, hiszen mindegyik veszélyeztetett folyón figyelni kell a hordalékra is, mely fokozza a veszélyeket.

kép:taiwannews.com.tw

A városok önkormányzata a figyelmeztetések miatt megkezdte a területek evakuációját, megelőzési célzattal. Ez elsőre talán egy kicsit túlzásnak tűnhet, ám ha hozzávesszük azt, hogy vasárnap szinte minden veszélyeztetett területen 220 mm feletti csapadékmennyiséggel szembesültek, akkor nem is olyan elrugaszkodott az evakuáció gondolata.

kép:taiwannews.com.tw

kép:taiwannews.com.tw

Összességében 72 óra alattLingxiao593 mm,Xiaoguanshan561.5 mm,Shizi526 mm esővel szembesült, de a többi település sem úszta meg sokkal kevesebbel. Ez pedig már akkora mennyiség, mely bőven indokolja az óvintézkedéseket.

kép:totaltaipei.com

lead kép:taiwannews.com.tw