Július 12. Péntek, Dalma, Izabella

Villámárvízek Afganisztánban, 32 halálos áldozat

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Sajnos nagyon úgy tűnik, hogy kénytelenek leszünk hozzá szokni ahhoz, hogy a világon egyre gyakrabban pusztítanak olyan árvizek, melyek eddig csak ritkán jelentkeztek. Afganisztán nyugati részét az elmúlt években súlyos aszály rombolta, most pedig a heves esőzések – melyek elsőre megváltásnak tűntek – olyan villámárvizeket okoztak, melyek nem csak a földeket, de a házakat is tönkretették.

kép:thenews.com.pk

Az árvizekben az eddigi adatok alapján 32 ember veszítette életét, de ez a szám még változhat, hiszen a mentési munkálatok még tartanak. Sok terület megközelítése is kifejezetten nehéz, és hiába a humanitárius segítség, a rossz infrastruktúra akadályozza a mentési munkálatokat.


kép:straitstimes.com

A katasztrófa százezreket tett földönfutóvá, mivel a termőterületeket is sújtotta. A villámárvizek olyan régiókban is egyre gyakrabban jelentkeznek, ahol ez korábban nem volt megszokott jelenség. Az egyik ilyen nagy döbbenetet keltett , úgynevezett „flash flood” Petra romvárosának közelében, a turistákat is érintve jelentkezett, bár ez messze nem volt olyan veszélyes, mint a mostani, afganisztáni, vagy a más területeken jelentkező, sokszor halálos áldozatokat is követelő jelenségek.

kép:pmnewsnigeria.com

lead kép:pakistantoday.com.pk