Május 3. Péntek, Irma, Tímea

Újra megmozdult a tűzgyűrű

Világidőjárás
2019. április 23. 09:15
null

A Fülöp-szigeteken az emberek húsvét hétfője sajnos nem telt valami fényesen. Egy 6,3-as erősségű földrengés rázta meg a területet, egészen pontosan Zambales tartománybeli Castillejost, méghozzá 40 kilométeres mélységben. A rengést természetesen máshol is lehetett érezni, Manilában a fővárosban is nagy riadalmat keltett.

kép:philstar.com

Két várost erősen érintett a földmozgás. Porac és Lubao településeken az összeomló házak sajnos halálos áldozatokat is követeltek, öten nem élték túl a rengéseket. A helyzetet és a mentési munkálatokat az áramszünet is nehezíti, mely a rengések következtében alakult ki.


A földmozgással kapcsolatban most szökőárriadót nem kellett elrendelni, de a lakosságot figyelmeztették, hogy utórengésekkel még számolni kell.

kép:cnnphilippines.com

A Tűzgyűrűn fekvő Fülöp-szigeteken nem ritkák a földrengések, ám ezek többsége kicsi, vagy közepesen nagy, és nem okoznak jelentős problémákat. Ez persze nem azt jelenti, hogy a terület veszélytelen, hiszen sajnos volt már olyan rengés is, mely végül összesen közel 8000 ember halálát okozta.

kép:abc7news.com

lead kép:timebulletin.com

Manilatűzgyűrűföldrengésembervároshalál