Június 17. Hétfő, Alida, Laura

Peruban újra árvíz és földcsuszamlások vannak

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Peru mostanában nem éppen az ígéret földje. Még igazán ki sem lábaltak az előző természeti katasztrófából, máris itt az újabb. Chanchamayo, Palca, Tarma és Ulcumayóban, valamint Junin tartományban szükségállapotot hirdettek.

kép:floodlist.com

A problémát egy kiterjed viharrendszer okozza, mely hatalmas mennyiségű esővel öntözi a területeket, minek következtében árvizek alakulnak ki. Nagyjából 30 házat már teljesen megsemmisítettek a megáradó Chanchamayo, Paucartambo és Perené folyók, és 500 házban komoly károk keletkeztek.

Egy másik tartományban 70 épületet árasztott el a Huallaga folyó, itt is jelentős anyagi károkkal lehet számolni. Halálos áldozatokról egyelőre szerencsére nem érkeztek jelentések.

kép:skymetweather.com

A helyzetet tovább súlyosbítja, hogy az áradások földcsuszamlásokat is okoznak, melyek az utakat is járhatatlanná teszik. A mentési munkálatok, illetve a segélyszervezetek élelmiszercsomagjai így igen nehezen jutnak el az adott területekre. A földcsuszamlások okozta károk helyreállításán és az utak járhatóvá tételén a helyi vezetés és a kormány is nagy erőkkel dolgozik.

kép:watchers.news

Mindemellett persze az esőzéseket erőteljes szél is kíséri, mely fákat csavar ki, és az amúgy sem jó állapotú elárasztott épületeket tovább rombolja.

kép: floodlist.com

lead kép:floodlist.com