Április 30. Kedd, Katalin, Kitti

Manipur államot romba döntötte a vihar

Világidőjárás
2019. április 17. 16:00
null

Az északkeleti indiai állam Manipurerőteljes szélviharral nézett szembe hétfőn. A szél olyan erővel tombolt a térségben, hogy házakat tett tönkre, és nem utolsó sorban az áramvezetékeket is jelentősen megrongálta.

kép:weather.com

Ez pontosabban azt jelenti, hogy a teljes államban ingadozott az ellátás, ami azért nem semmi, tekintve, hogy több, mint 22000 négyzetkilométeres területről van szó, és 2.7 millió embert érint a probléma. Ennek oka, hogy egy főkábelt is érintett a gond, így az illetékes szakemberek csökkentették a feszültséget a nagyobb balesetek elkerülése érdekében.

kép:pratidintime.com

A vihar a fákat sem kímélte, és a faóriások kicsavarásával házakat is romba döntött, több iskola is használhatatlanná vált. A tomboló szélnek sajnos halálos áldozatai is vannak. Két nő akkor vesztette életét, mikor házuk összeomlott, míg egy harmadik nő teakonyhájára egy fa zuhant. Ő sem élte túl a balesetet.

kép:morungexpress.com

A hatóságok eddig 50 sérültről tudnak, de ez a szám még növekedhet, hiszen a romok eltakarítása még folyamatban van. a hivatalos jelentések szerint nagyjából 1000 házat károsított a vihar, és 150 épületet teljesen megsemmisített. A helyi hatóságok szerint összesen 199 falut érintett a pusztítás, így az összesített kárjelentésekre, és a pontos adatokra még várnak.

kép:indianexpress.com

lead kép:newindianexpress.com

viharIndiafaenergiahalálszél