Május 21. Kedd, Konstantin

Jégeső ölt meg 18 embert Ugandában

Világidőjárás
2019. április 25. 12:00
null

Ugandában egy hatalmas vihar tombolt az elmúlt napokban, mely egy igen intenzív jégesőt is magával hozott. A jég következtében a vihar addigi ereje rombolással is párosult, és sajnos halálos áldozatok is vannak.

kép:businessfocus.co.ug

Két kerületet érintett a jégeső és összesen nagyjából 300 házat tett tönkre, melyek egy tó közelében fekszenek, ahol az erőteljes viharok viszonylag gyakran csapnak le. Most is ez történt, és sajnos a hivatalos adatok szerint 18 ember életét is követelte a jégeső, köztük 15 gyerekét.

A problémát ezúttal nem a jég nagysága okozta, bár itt sem kicsi darabokban hullott. A bajt a mennyisége jelentette, illetve a társuló heves esőzések. A halálesetek egy részét ugyanis az okozta, hogy az embereket elsodorta a víz, a közeli mocsárig, ahol megfulladtak. A sérültek száma is jelentő, nagyjából 100 főre teszik, de a mentési munkálatok még tartanak.

kép:watchers.news

A vihar a jelentős anyagi károkat is okozott, hiszen nem csak emberéleteket követelt, de az állatok közül is nagyon sokat megölt, illetve a növényzetet sem kímélte.

kép:strangesounds.org

lead kép:softpower.ug

viharklímaesőUgandahaláljég