Május 18. Szombat, Alexandra, Erik

Hó lepi be a tavaszi Chicagot

Világidőjárás
2019. április 29. 16:00
null

Senki sem szereti azt, amikor a tavasz közepén még muszáj nagykabátot hordania néhány napra. Most ezt éljük át, nem is nagyon találunk olyan embert, aki örülne neki. Persze a nyári meleg sem normális tavasszal, de azért ez a mostani hideg nagyon nem hiányzott.

kép:watchers.news

Persze mit szóljanak Chicagoban és környékén az emberek, akik valószínűleg szívesen cserélnének velünk, akiknek „csak” a kabátot kellett újra előszedni a szekrényből. Nekik ugyanis a sapkát, sálat és a hótaposót is.

kép:nwherald.com

109 éve nem történt olyan, hogy április 27.-én hó essen ezen a területen. Ez most megismétlődött, ráadásul rekordot is hozott, hiszen 6,3 centi hóval kellett számolni. A szokatlanul későn jött fehér paplan rányomta bélyegét a légi közlekedésre is, 700 járatot voltak kénytelenek törölni.

kép:chicago.suntimes.com

Iowa, Wisconsin és Illinois is kapott az égi áldásból, sőt, egyes területeken a hó vastagsága eléri a 15 centimétert is. A szokatlan havazás nagy valószínűséggel nem csak a légi, hanem a szárazföldi közlekedésre is rányomja majd a bélyegét, hiszen április végére az emberek többnyire már megválnak a téli gumiktól, így a nyári időszakra szánt abroncsokkal kell közlekedni a hirtelen jött néhány centis hóból kialakult latyakban, ami erősen csúszós felületet hozhat létre.


lead kép:Chadi Nabhan twitter

klímausahidegemberChicagotavasz