Július 27. Szombat, Liliána, Olga

Havazott Szaud Arábiában!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Az áprilisi tréfa nem is olyan vicces, ha mondjuk havazásról van szó. Tavaly ezt hazánkban is megtapasztalhattuk, ami nem jó érzés, hiszen ilyenkor az ember már nagyon vágyja a tavaszt, a fűszeres illatokat, a nap melegét. Nálunk most nem volt ilyen „vicces” kedvében az április, de Szaud Arábia nem volt ilyen szerencsés.

kép:express.co.uk

A magasabban fekvő területeken a helyi meteorológusok szerint is kifejezetten szokatlan jelenséggel találkoztak a helyiek: esett a hó. Sokan most először láthattak havat élőben, de a Jabal Al-Lawz területe is most először ölthette magára a fehér takarót.

kép:lightartacademy.com

A helyi hatóságok a területre küldtek számos mentőt, biztonsági őrjáratokat és a polgári védelmet. Na nem azért, mert annyira súlyos hómennyiség hullott volna, hiszen a fehér lepel alig pár centis. De az emberek nagy számban utaznak a helyszínre, hogy láthassák a havat. Szaud Arábia területén pedig a sofőrök viszonylag ritkán találkozhatnak a hó miatt csúszós utakkal, éppen ezért külön figyelmeztetést is kiadtak a helyzetre való tekintettel.

kép:traveltriangle.com

lead kép:gulfnews.com