Május 17. Péntek, Paszkál

Folyamatosan kerülnek elő a halottak egy kolumbiai földcsuszamlás után

Világidőjárás
2019. április 24. 16:00
null

Kolumbiában, Rosasban egy földcsuszamlás 8 házat temetett maga alá szombaton. A mentési munkálatok jelenleg is folynak, aminek következtében sorra kerülnek elő a holttestek. Eddig összesen 28 halálos áldozattal kell számolni.

kép:bbc.com

A mentési munkálatokban részt vevő szakemberek még két eltűnt személyről tudnak, de ahogyan elmondták mostanra annak esélye, hogy életben találják őket, nagyon kicsi.

kép:bbc.com

Kolumbia területén nem ritkák a földcsuszamlások, és sajnos az ezzel kapcsolatos tragédiák sem. Ennek oka, hogy nagyon sok ház épül a meredek domboldalakra, melyek az esős évszak során könnyen megindulnak. Két évvel ezelőtt, 2017 áprilisában egy hasonló földcsuszamlás 250 ember életét követelte.

kép:bbc.com

A helyi hatóságok mindent megtesznek az emberekét, dolgoznak azon is, hogy a hegyoldali építkezéseket kiválthassák. Jelenleg is 56 új lakás építését jelentették be a városban, ahol ilyen probléma nincs.

kép:msn.com

A helyiek azonban nem bíznak ezekben a munkálatokban. Még 2010-ben kezdődött meg annak a 92 új lakásnak az építése, melyet beígért a kormány, és amelyet tavaly le is állítottak, mivel a kivitelező nem megfelelően látta el a feladatét. Így marad a domboldali építkezés, és bár menedékhelyeket is fenntartanak a hatóságok – egyet éppen a katasztrófától 35 percnyire –, a lakók érthető módon inkább saját házaikban maradnak az esős időszakban, semmint egy ilyen menedékhelyen várják ki, hogy lesz-e földcsuszamlás, vagy sem.

kép:voanews.com

lead kép:saudigazette.com.sa

esősárembervároshaláléletföld