Május 25. Szombat, Orbán

2 hónapnyi eső 9 óra alatt Brazíliában

null

Brazíliában az eső hatalmas gondokat okoz. Igaz, ez nem a megszokott kis csepegés, vagy esetleg rövid zuhé. Most két hónapnyi csapadékmennyiség, nagyjából 245 mm zúdult le 9 óra alatt.

kép:9news.com.au

A népszerű strandok, Copacabana és Ipanema közelében történt az esemény, és a hatalmas mennyiségű csapadék árvizeket is eredményezett. Az utcákon az autók az árral hömpölyögtek, a fákat kicsavarta a helyéről az erőteljesen robogó víz. Sajnos halálesetek is történtek, két felnőtt és két kiskorú az autójukban ragadt, amit a víz magával vitt, és eltemette a nagy mennyiségű sár alatt. két nő szintén életét veszítette a sárfolyam miatt, ők azonban autó nélkül voltak.


A hatalmas esőzések nem csak az említett strandokat érintették. A medrükből kilépő folyók Brazília északkeleti részén is gondokat okoztak, és három ember életét követelték. Itt három napos esőzés okozta az áradásokat.

Egyelőre még nem erősítették meg, de ha minden igaz, akkor ez az esőzés volt a legnagyobb csapadékmennyiséget 24 óra alatt lezúdító vihar Rio de Janeiro történetében.

lead kép:tucson.com