Május 20. Hétfő, Bernát, Felícia

15 perc alatt rekordmennyiségű jég esett Athénban

Világidőjárás
2019. április 18. 12:00
null

Athén és Görögország északi részei nem örülhetnek annyira a tavasznak, mint mi. Hétfőn a déli csúcsforgalomban ugyanis egy intenzív, bár rövid jégeső zúdult a városra, komoly fennakadásokat okozva a forgalomban.

kép:cyclades voice twitter

Míg Texasban a jég nagysága jelentett gondot, Görögországban a mennyiségével nem tudtak hirtelen mit kezdeni. A helyi tudósítók szerint soha ekkora mennyiségben nem esett jégeső, mint abban a röpke 15 percben, míg a vihar tartott.

kép:greece.greekreporter.com

Az ország területén egyébként is igen súlyos esőzésekkel lehet számolni, így a jégeső se nem meglepő, se nem különösebben veszélyes, még a mennyiségét tekintve sem. Mégis, a villanyvezetékekre gyakorolt hatásának köszönhetően nem csak a fővárost, hanem számos külváros is áram nélkül maradt. Ez pedig nem tett jót sem a csúcsforgalomnak, sem pedig a tűzoltóságnak, akiket sok esetben azért riasztottak, mert az emberek benn rekedtek a liftekben.

kép:neoskosmos.com

A viharos időnek, és a jégeső lehetőségének sem szakadt vége, hiszen az az egész héten kitart, így a húsvéti ünnepeket is veszélyezteti, mely ünnepek nagyon fontosak a mélyen vallásos ország számára.

lead kép:ekirikas.com


viharklímaemberrekordjégGörögország