Május 28. Kedd, Csanád, Emil

Hull a hó Hawaii területén

null

Míg Új-Zélandon a tűzzel kell megbirkózni, addig az USA a faggyal harcol. De ez nem is annyira meglepő, bár a megdermedt folyók látványa igencsak lenyűgöző, ahogyan a Niagara vízesés is. most azonban egy kicsit messzebb megyünk, de még mindig az Egyesült Államok területén: Hawaii is behavazódott.

Kuriózum

Az illetékesek szerint soha ezelőtt nem havazott ilyen alacsony tengerszint feletti magasságon Hawaii-on. Most azonban Mauin nem csak a vulkánok teteje lett havas, hanem szinte minden. Az utak jegesek, az óceánpart megközelítése pedig kifejezetten veszélyes.


Gondot okoz az is, hogy a helyi szolgáltatók egyáltalán nincsenek felkészülve a hóra, aminek még a helyiek is a csodájára járnak, hiszen számukra is újdonság, eddig inkább csak elbeszélésből ismerhették. Azonban a hozadékainak már nem örülnek annyira, mivel az áramszolgáltatás akadozik, sok helyen teljesen le is állhat.

Michael Victorino polgármester felszólította a magasabb területeken élőket, hogy tartalékoljanak vizet, mivel az áramszolgáltatás akadozása miatt nem biztos, hogy képesek lesznek eljuttatni azt hozzájuk is.

Oahun és Kauin eközben viharriadót rendeltek el az erős széllökések miatt, valamint a betörő, heves viharok okozta hatalmas hullámok miatt. A Nagy-szigeten pedig a hőmérséklet erőteljes esése okoz gondot, itt -10°C, -12°C is előfordul.

lead kép:climatism.blog