Április 28. Vasárnap, Valéria

Hatalmas volt a napelemes kapacitásbővülés idehaza az első három negyedévben

Itthon
2023. november 09. 11:00
null

Az energiaproblémák elég erősen tolták az embereket a megújulók irányába, melyek bár remek lehetőségek, azért a problémát nem képesek teljesen orvosolni, hiszen az energia tárolása egyelőre nem kielégítően megoldott, ebből következően pedig az energia rendelkezésre állása a megújulók esetében még nem stabil.

Persze ez nem szegi kedvét a napelemes rendszerek telepítését tervezőknek, főleg úgy, hogy a mostani hajrában telepített rendszerek még megkapják az éves szaldó lehetőségét, amivel kifejezetten megéri a napelemes rendszerekbe fektetni.

Ez a kapacitásbővülésen is nagyon jól meglátszik, hiszen idén már az első három negyedévben - vagyis október elejéig bezárólag - több napelemes kapacitás került beüzemelésre, mint tavaly egész évben - nem kevesebb, mint 300 megawattal!

Ez azt jelenti, hogy az első három negyedévben idehaza 1389 megawattal bővült a napenergia-hálózat, ami hatalmas szám - ráadásul év végéig még erősen emelkedni is fog, éppen az éves szaldó lehetősége miatt. Mostanra így Magyarországon a napelemes energiatermelés kapacitása eléri az 5400 megawattot!

képek és lead kép: shutterstock

idehazarendszernapelemes kapacitás