Május 2. Csütörtök, Zsigmond

Újabb kör a hullámvasúton: pénteken 28°C is lehet

Itthon
2023. október 18. 08:00
null

Az októberi nyár végét főleg azok érzik meg, akik kora reggel gyalog indulnak a munkába, iskolába. Autóval a helyzet kicsit könnyebb, jó eséllyel kell ugyan kapargatni a szélvédőt, de legalább fűteni lehet. Erre pedig szükség is van, hiszen hajnalban a -3°C és a -5°C is előfordulhat.

Napközben sem lesz nagyon melegünk, hiszen a maximumok is 20°C alatt alakulnak, sok helyen éppen csak elhagyja a hőmérő higanyszála a 10°C-ot. Ez már október a javából, de legalább süt a nap. Az utóbbi időben azonban biztosak lehetünk abban, hogy semmi sem marad tartósan jelen.

A hullámvasút következő állomása már holnap jelentkezik, hiszen csütörtökön már érezteti hatását a melegedés, eltűnnek a hajnali fagyok és nap közben is 18-24°C-ot mérhetünk. Akik észak-keleten laknak, most nem a legszerencsésebbek, itt a maximumok is csak 10°C és 17°C között alakulnak.

Pénteken újra itt a nyár, hiszen nap közben akár 28°C-os maximumokat is mérhetünk - északkeleten most is 20°C alatt maradhatnak a maximumok. A melegnek azonban “ára” van, ez pedig a zápor, zivatar lehetősége, illetve a szél is sok helyen megélénkül, a Dunántúlon helyenként viharossá is fokozódik.

képek és lead kép: shutterstock

28°cmelegedéshajnal