Július 27. Szombat, Liliána, Olga

Itt a téi időszámítás - bár az időjáráson ez nem nagyon látszik...

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Az óraállítás problematikája minden évben jelentkezik. Egy óra ide vagy oda nem tűnik soknak, de azért rendesen bele tud szólni az alvási szokásainkba, meg tudja kavarni a napirendünket. Most vasárnapra esett a téli időszámítás kezdete, így többnyire csak az órák átállításának plusz terhe csapódott le rajtunk.

Az, hogy megkezdődött a téli időszámítás azt jelenti, hogy túl vagyunk az ősz javán, lassan, de biztosan készülhetünk a tél jeges ölelésére. Illetve arra nem biztos, hiszen a téli időszámítás első napján nem hogy hideg nem volt, de tavaszias melegben tölthettük azt.

Sőt, hétfőn az országban több ponton is 25°C körüli maximumokkal lehetett számolni, ami nem kis teljesítmény, igaz, kedden érkezik egy hidegfront, ami azért visszaveti a tavaszi meleget, de ez talán nem is olyan nagy baj így, az ősz második felében.

A hétvégén - dacára a téli időszámításnak - még tavaszi - nyári viharrendszerek tomboltak az országban, tornádókat villámokat szülve, ami azért messze van a normál időjárási jelenségektől október végén...

képek és lead kép: shutterstock