Május 3. Péntek, Irma, Tímea

Csípős lett a hétfő hajnal...

Itthon
2023. október 10. 08:00
null

A hidegfront jött, látott, de azért azt nem lehet mondani, hogy maradéktalanul győzött is. Igaz, mostanra mindenhol lenyomta a napi maximumokat - legalábbis egy darabig – de vasárnap azért az ország egy része még sziklaszilárdan tartotta magát.

Délnyugaton nap közben még 27°C volt, de éjjel már ide is csípős hideg érkezett. Igaz, a nyugati országrészen a leghidegebb órákban is 7-10°C körül mozogtak a minimumok, vagyis azért akkora gyomrost nem tudott bevinni a front.

A hajnali órákban azonban az északon, északkeleten élők már az októberi hajnaloknak megfelelő idővel találkozhattak. Nem csak fagypont közeli hőmérsékletekkel lehetett számolni, egyes részeken -3°C ig süllyedt a hőmérő higanyszála.

Ez pedig azt jelenti, hogy bár igen szép haladékot kaptunk, de lassan mindenképpen érdemes lesz a fagyérzékeny növényeket bevinni a házba, az olyanokat, mint például a leander, mely ugyan bírja a hideget, de csak egy bizonyos pontig. Érdemes felkészíteni a pincébe, padlásra, fűtetlen szobába való költözésre.

képek és lead kép: shutterstock

3°chőmérséklethidegfront