Május 2. Csütörtök, Zsigmond

Durva összegbe kerül majd a biztosítóknak az elmúlt időszak viharos időjárása

Itthon
2023. augusztus 14. 11:00
null

Idehaza nem csak az a gond, hogy a nyár egy hosszabb szünetet tart és ránk köszönt a szeptember végi időjárás, ahol a Kékestetőn a 11°C-ot sem éri el a hőmérő higanyszála. A gond ennél komolyabb, és ennek indikátorai a viharok.

A szélsőségessé váló időjárás sajnos idehaza is érezteti hatásait és nem csak abban, hogy özönvíz-szerű esőzésekkel kell számolni. A viharok intenzitása és sűrűsége sem a jó irányba változik, vagyis a helyzet sajnos romlik.

A mostani viharok során csak a K&H esetében mintegy 2000 kárbejelentésre számítanak, összesen közel 200 millió forintos kifizetéssel, ami hatalmas összeg. De más biztosítók is hasonló cipőben járnak, sokan ennél is rosszabb helyzetben vannak, hiszen az Alfa biztosító 6900 kárigényt regisztrált eddig.

Hogy biztosítjuk ingatlanjainkat, járműveinket, nem is lehet kérdés, de ez önmagában kevés. Hiszen minél több a potenciális károkozó esemény, annál drágább a biztosítás, valamint az is igaz, hogy sovány vigasz egy élet elázott emlékein ücsörögve, hogy a biztosító megtéríti a károkat.

képek és lead kép: shutterstock

viharözönvízidőjárás