Május 2. Csütörtök, Zsigmond

Vízkorlátozás Szentendrén és Pomázon, de a sor még bővülhet

Itthon
2023. július 14. 08:00
null

A nyári kánikula most sem hagy minket csak úgy élvezni a meleget és a frissítő vizet, mivel a DMRV jelezte, több főváros környéki településen is vízkorlátozások bevezetésére lehet szükség. Szentendrén és Pomázon már most is elsőfokú vízkorlátozás van érvényben.

A többi településen egyelőre még nem vezették be a korlátozásokat és ahhoz, hogy ez elkerülhető legyen a lakosságnak vissza kell fognia az ivóvíz felhasználását. Ez a kánikulában értelemszerűen a kertet is érinti.

Akárcsak a vízkorlátozáskor, annak elkerülése érdekében is az öntözéssel és az autómosással érdemes csínján bánni. Egyelőre még van rá lehetőség, de inkább csak két – három naponta éljünk vele az öntözés esetében, az autó pedig most még várhat a tisztításra.

A medence töltése is bajos, de egyelőre megengedett. A „veszélyben” lévő települések: Budakalász, Csobánka, Leányfalu, Nagykovácsi, Pilisborosjenő, Pilisszántó, Pilisszentiván, Pilisszentkereszt, Pilisszentlászló, Pilisvörösvár, Solymár, Tahitótfalu, Üröm, Acsa, Csömör, Fót, Erdőkertes, Gödöllő, Mogyoród, Szada és Veresegyház.

képek és lead kép: shutterstock

ivóvízvízkorlátozástelepülés