Július 27. Szombat, Liliána, Olga

Trópusi éjszakák, álmok nélkül...

Itthonfáradtságéjszakaváros
2023. július 18. 08:00
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Az extrém meleget már így is sokan tűrik nehezen, hát még ha fokozódik! Pedig ez is előfordulhat, de nem is ez az igazán nagy baj. A gond éjjel kezdődik, amikor végre az ember egy kis enyhüléshez juthatna.

Ilyenkor ajtót, ablakot kitárunk, és a hűvös, friss levegő átjárja a szobákat, pihentető alvást téve lehetővé számunkra. Vagy nem. Hiszen, ha a hőmérséklet éjjel sem csökken 20°C alá, akkor trópusi éjjelről beszélhetünk, ami nem kifejezetten pihentető.

Most pedig hazánkban is sok felé - főleg a városokban, vízpartokon, hegyvidéki részeken - lesz ilyen éjszaka. Sőt, akár 24°C-os meleg is lehet éjjelente, ami pedig már az alvás minőségére is rossz hatással van, elősegíti a fáradtságot, dekoncentrációt és a teljesítmény akár jelentős csökkenését is.

A völgyekben lehet kellemesen hűvös az éjjel, itt a 15°C körüli hőmérsékletek is előfordulnak, ami alváshoz teljesen ideális, és a lakást is képes lehűteni, így, ha nap közben nem tárjuk ki az ablakokat és az ajtókat, akkor egész kellemes hőmérséklet lehet estére is a zárt térben.

képek és lead kép: shutterstock