Május 2. Csütörtök, Zsigmond

Trópusi éjszakák, álmok nélkül...

Itthon
2023. július 18. 08:00
null

Az extrém meleget már így is sokan tűrik nehezen, hát még ha fokozódik! Pedig ez is előfordulhat, de nem is ez az igazán nagy baj. A gond éjjel kezdődik, amikor végre az ember egy kis enyhüléshez juthatna.

Ilyenkor ajtót, ablakot kitárunk, és a hűvös, friss levegő átjárja a szobákat, pihentető alvást téve lehetővé számunkra. Vagy nem. Hiszen, ha a hőmérséklet éjjel sem csökken 20°C alá, akkor trópusi éjjelről beszélhetünk, ami nem kifejezetten pihentető.

Most pedig hazánkban is sok felé - főleg a városokban, vízpartokon, hegyvidéki részeken - lesz ilyen éjszaka. Sőt, akár 24°C-os meleg is lehet éjjelente, ami pedig már az alvás minőségére is rossz hatással van, elősegíti a fáradtságot, dekoncentrációt és a teljesítmény akár jelentős csökkenését is.

A völgyekben lehet kellemesen hűvös az éjjel, itt a 15°C körüli hőmérsékletek is előfordulnak, ami alváshoz teljesen ideális, és a lakást is képes lehűteni, így, ha nap közben nem tárjuk ki az ablakokat és az ajtókat, akkor egész kellemes hőmérséklet lehet estére is a zárt térben.

képek és lead kép: shutterstock

fáradtságéjszakaváros