Július 27. Szombat, Liliána, Olga

Esett Medárdkor - esni fog továbbra is...

ItthonesőnyárEurópaMedárd
2023. június 09. 11:00
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Amikor az ember felkel júniusban, és kipillant az ablakon, akkor jellemzően nem azt szeretné látni, hogy szakad az eső, jobb esetben eső ugyan nem esik, de a köd miatt kettőig sem lehet látni. Igaz, legalább madárdal van és hideg sincs.

Medárd napján is túl vagyunk, és bizony a hagyomány szerint, ha Medárdkor esik, akkor 40 napig esik. Amilyen mázlink van, nálunk nincsen szárazság Európa nagy részével ellentétben, azonban egyelőre a nyár is várat magára.

És a népi jóslat most is tartja magát. Ez a nyákos, fülledt, dunsztos idő velünk marad. Az időjárás belengeti a nyár ígéretét vasárnap, amikor több napsütésre is lehet számítani, de az előrejelzések szerint esni fog a jövő héten is. Sokat...

Hétfőn és kedden kapunk kis szünetet, persze csapadék ekkor is lehet, de valamivel kevesebb. Azonban a köd, a pára, a fülledtség velünk marad, és természetesen az eső is kísér minket utunkon. Legalább az iroda ablakából nem vágyakozva pillantunk a verőfényes napsütésbe, bár azért vigasznak ez vajmi kevés.

képek és lead kép: shutterstock