Május 2. Csütörtök, Zsigmond

Egyre nagyobb gondokat okoz a rengeteg eső és vihar

Itthon
2023. június 10. 08:00
null

Nem nagyon akar csillapodni az időjárás, egyre - másra érkeznek a durva felhőszakadások, sőt, a tubák és a tornádók száma is egyre csak emelkedik. A villámáradások pedig olyan képeket festenek, amiket eddig többnyire csak külföldön láttunk.

Június 8-án egy tölcsér landolt Tatabányán is – ezt sikerült lencsevégre kapni. A tornádó ráadásul nem is volt olyan kicsi, és nem is tűnt el pillanatok alatt. Szerencsére ez a förgeteg sem okozott károkat vagy baleseteket.

A villámáradások azonban idehaza is egyre nagyobb károkat okoznak. Az utakon hömpölygő víz magában az úthálózatban is károsodást okoz. Jobb esetben csak jelentős mennyiségű takarítási munkát ró az útkezelőre, rosszabb esetben a burkolatban is károk keletkeznek.

A járművek szintén bajban vannak. Nem csak a vidéki területeken, hanem a főváros több pontján is olyan felhőszakadások alakultak ki, melynek következtében az autók félig a vízbe merülve voltak kénytelenek egy-egy szakaszon haladni. Ennek következményei közt a beázás és a motorleállás is szerepelt, amely csak tovább rontott a közlekedés helyzetén.

kép: MTI

lead kép: magyarnemzet.hu

vízfelhőszakadáskár