Május 28. Kedd, Csanád, Emil

Szép, kellemes hosszúhétvége ígérkezik

Itthon29°cgyereknapszerencse
2023. május 26. 08:00
null

Nyakunkon a hosszú hétvége, ezzel együtt pedig a gyereknap, vagyis nagyon jó lenne, ha nem azzal telne az idő, hogy a szobából bámuljuk a szűnni nem akaró esőt, esetleg a takaróba burkolózva szitkozódunk.

A jó hír, hogy erre igen kicsi az esély országszerte, záporok, zivatarok is inkább csak szombaton jelentkezhetnek. Vasárnap és hétfőn napsütésre és kora nyárias időre kell számítani, vagyis a kerti sütésre tökéletes lesz az idő - leszámítva a megélénkülő szelet, ami még kellemes is lehet a nagy melegben. Sajnos viharos lökések is előfordulhatnak, így a kerti partin a szalvétákat és terítőket mindenképpen rögzítsük.

Abból a szempontból is szerencsénk lesz várhatóan, hogy nem kell számolni 30°C feletti értékekkel. A május vége gyakran hoz akár 35°C-ot is megközelítő értékeket, most azonban a 28-29°C maximumok kelletik magukat, ahogyan teszik azt egész héten.

Ez alól most is csak a szombat a kivétel, amikor a maximumok ennél 1-2 fokkal alacsonyabban alakulhatnak, de hideg akkor sem lesz. Arra azonban figyeljünk, hogy a naptejet szorgosan kenjük a bőrünkre, mert az UV sugárzás most is magas lesz!

képek és lead kép: shutterstock_