Június 20. Csütörtök, Rafael

Jót tett az eső, árhullámot hozott a Dunán is

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Úgy tűnik, végre egy kicsit a napsütésé lesz a főszerep, és olyan tavaszi idővel szembesülhetünk, ami a romantikus filmekben is felsejlik, vagyis nem az eső elől a lakásba menekülve tölthetjük a napokat, ami kifejezetten jó hír!

Azonban az esőre is igen nagy szükségünk van, így nem érdemes keseregni, ha bekopogtat - bár tény, hogy jó lenne, ha szerephez engedné a napsütést is. Az elmúlt időszak borongós napjai nem múltak azonban el nyomtalanul.

A tavaink vízszintje szépen emelkedik, a talaj nedvességtartalma is közel áll már az ideálishoz, ami nagyon jó hír mind az erdőségek mind a mezőgazdaság szempontjából, ráadásul árvízvédelmi készültséget egyelőre sehol nem kellett elrendelni.

Különösen jó hír ez annak tudatában, hogy az elmúlt napokban a Duna vízgyűjtő területén nagy mennyiségű csapadékkal lehetett számolni, ami árhullámot eredményezett a folyón. Ez megmutatkozott az árterületek víz alá kerülésében, de szerencsére nem volt olyan mértékű, hogy különösebb óvintézkedéseket kellettvolna tenni.

képek és lead kép: shutterstock