Április 28. Vasárnap, Valéria

Jön az égi áldás, csak győzzük kivárni a végét

Itthon
2023. április 13. 11:00
null

Jön, jön, jön! De, most egy kis könnyebbség, nem a hó, hanem az eső. Abból viszont elég sok, mivel csütörtökön egy frontrendszer ontja majd ránk az esőt, ebbe pedig pénteken egy mediterrán ciklon is bekapcsolódik.

A jó hír - bár ez azért relatív -, hogy csütörtökön inkább csak nyugaton lehet számítani csapadékra, ott azonban sok helyen egész álló nap eshet. Az ország többi részén csak elszórtan jelentkeznek majd záporok, zivatarok.

A mediterrán ciklon azonban – ahogyan azt már megszokhattuk tőle - nem cicózik, és esővel látja el hazánk szinte minden táját. Sőt, hogy ne maradjon le a versenyben a fronttal, a Nyugat-Dunántúlon akár 40 mm, azaz egy egész havi csapadék is érkezhet egyetlen nap alatt.

Mondhatnánk, hogy cserébe legalább meleg lesz, de ez sem igaz. Pontosabban a keleti országrészben akár 20-21°C is lehet a következő napokban, de nyugaton sajnos a legtöbb helyen 10°C alatt marad a várható legmagasabb hőmérséklet. A hétvégén valamivel magasabbra kúszik a hőmérő higanyszála nyugaton is, de az esős idő folytatódik, bár visszafogottabban.

képek és lead kép: shutterstock

esőmelegzáporzivatarhidegidőcsapadék