Május 22. Szerda, Júlia, Rita

Eső, még eső, meg egy kis eső - oké, némi napsütés is adódik...

null

Hétvégén a nyugati országrészben az emberek belekóstolhattak milyen a borongós április. Sőt, igazság szerint azt az oldalát ismerhették meg, amikor esik és esik és mást sem csinál, csak esik – ami nem éppen szívderítő dolog még úgy sem, hogy tudjuk, az esőre nagy szükségünk van.

Most szinte ugyan ez a helyzet, annyi különbséggel, hogy alapvetően nincsen hideg. Ma és holnap is 15-20°C között alakul a hőmérséklet, ami a tavasznak megfelelő, vagyis ebből a szempontból mindenképpen jobban jártunk.

Már persze ha nincsen felettünk folyamatosan szürke esőfelhőtömeg, mert akkor 15°C alatt alakulnak a maximumok... Cserébe azonban vigasztalódjuk azzal, hogy a nap is ki-kisüt néha, szerdára egyre több felé pillanthatjuk meg.

Sőt, szerdára már “csak” szórványosan fordulnak elő záporok, a zivatarok kialakulásának esélye pedig lecsökken. Persze azért az esernyő továbbra is az alapfelszerelés része lesz, de kapaszkodjunk abba, hogy az esőre valóban nagy szüksége van a természetnek - így végső soron nekünk is!

képek és lead kép: shutterstock