Május 28. Kedd, Csanád, Emil

Csütörtökig maradnak a hajnali fagyok

Itthonmelegfagyreggelhidegtavaszdér
2023. április 05. 08:00
null

Csak nem akar visszatérni hozzánk a tavasz, pedig nagyon várjuk már. A nap folyamán sem megy a hőmérő higanyszála túl magasra, de amit hajnalban tapasztalhatunk, az egy kicsit sem hasonlít a húsvéti időre, legalábbis nem arra, amiben reménykedtünk.

Hajnalban ugyanis fagy, és nem is csak éppen hogy. Sok helyen, főleg a derült, fagyzugos részeken akár -8°C ig is zuhanhat a hőmérséklet, ráadásul ez még csütörtök hajnalban is jellemző lesz - és egy picikét sem tesz jót a gyümölcsfáknak.

Péntekre a helyzet annyiban javul, hogy egyre több felé jelennek meg a felhők. A felhős, borult részeken csütörtökig is elkerülhetőek a hajnali fagyok, péntektől pedig az ország nagyobb részében ez lesz jellemző.

Vagyis a fagy eltűnik, cserébe azonban a Napot kevesebbet látjuk, és a melegre is várhatunk még, mert a nyúl azt nem hozza magával. Az ünnep alatt a hőmérsékletek várhatóan 15°C alatt maradnak, a kivétel csak a hétfői nap, ekkor már 18°C is elképzelhető, de persze mint minden hosszabb előrejelzésben, ebben is sok a bizonytalanság.

képek és lead kép: shutterstock_