Április 30. Kedd, Katalin, Kitti

Végre napsütés, és még több napsütés!

Itthon
2023. március 21. 08:00
null

Tavasz, tavasz és tavasz! És végre ez nem csak a naptár szerint van így, hanem érezhetjük is a bőrünkön, az orrunkban, a kedvünkön. A tavasz ugyanis csak akkor melengeti a lelkünket, ha a Nap is süt.

Ebből pedig most igen sokban lesz részünk, egészen a hét második feléig. Csütörtökre lehet már felhősödés, pénteken az eső is eleredhet, de addig, ha csak teheti, álljon meg egy pillanatra, fordítsa az arcát a Nap felé, és élvezze a simogatást, amire hónapok óta várunk.

A hajnali fagyok is tovalebbennek, a talajmenti fagyokra is csak a mélyen fekvő területeken lehet számítani, ott sem mindenhol. Igen, ez azt jelenti, hogy lehet kicibálni a leandereket a pincéből, telelőhelyekről, kitelepülhetnek a cserepesek tömegei a kertbe.

Akik nem olyan optimisták, hagyják a nagyobb cserepek alatt a gurítós tartót. Igazuk van ugyanis abban, hogy nem egyszer közeledett már a húsvéti nyúl sítalpakon, és bizony egyes cserepes növények a havat erősen zokon veszik. A strapabíróbbak azonban már nyújtózhatnak a kertben, emelve ezzel annak fényét.

képek és lead kép: shutterstock

fénymelegfagynövénynapsütéstavasz