Június 13. Csütörtök, Anett

Nem csak hideg, hó is érkezett a hétvégén

ItthonPécsesőhideghavazás
2023. február 28. 11:00
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Ahogyan az várható volt, visszakacsintott a tél az országba a hétvégi hidegfront hátán. És nem is csak a hideg miatt érezhettük újra a tél szorítását, hiszen a déli országrészben néhol tekintélyes mennyiségű hóval is lehetett számolni.

Az ok a hazánktól délre kialakult mediterrán ciklon, mely jelentősebb mennyiségben szállított csapadékot. Ez a 0°C körüli hőmérsékleti értékekkel havas esőben, havazásban csúcsosodott ki, de azért nem mindenhol.

Északon a hideg ugyan jelentkezett, de csapadék sok helyen egyáltalán nem mutatta meg magát. Ezzel szemben délen a havazás állt a történet középpontjában. Friss fehér lepellel lehetett számolni Pécset, Szentlőrincen, de a prímet Komló vitte

Itt ugyanis közel 12 cm hóval lehetett számolni, igaz, nem lesz jelen tartósan a fehér lepel. A hegyekbe is érkezett némi frissítés a déli részeken, ez a síelők számára jelenthet némi vigaszt, de az idő a héten melegedni fog, visszavonhatatlanul jön a tavasz, azaz a sílécek is lassan visszakerülhetnek a garázsba.

A képek illusztrációk. Képek és lead kép: shutterstock