Május 23. Csütörtök, Dezső

Figyelem, korlátozzák az autós forgalmat a Kékestetőre vezető úton!

null

Fakidőlések veszélye miatt ideiglenes forgalomkorlátozást vezet be a Kékestetőre vezető úton a Magyar Közút. Élet- és vagyonvédelmi okok miatt, illetve az utak járhatóságának fenntartása érdekében hétvégén kizárólag a megkülönböztető jelzést használó járműveket és az autóbuszokat engedik át az útzáron. A védelmi és biztonsági feladatok összehangolása érdekében péntek reggel egyeztető megbeszélést tartott a társszervek képviselővel Ignácz Balázs, a területi védelmi bizottság elnöke.

Az elmúlt napokban jelentős mennyiségű csapadék hullott Heves vármegyében is. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint a Mátra hegyvidéki szakaszain olyan mértékben átázott a talaj, hogy a héten több fakidőlés is nehezítette és veszélyeztette a közlekedést.

Az előrejelzések alapján hétvégén további jelentős mennyiségű csapadék és erős széllökések várhatóak a Mátra térségében, amelyek további fakidőléseket, ágleszakadásokat eredményezhetnek.Az élet- és vagyonvédelmi okok miatt, illetve az utak járhatóságának fenntartása érdekében a következő napokban ezért korlátozzák a behajtást a Kékestetőre vezető mellékutakon– hangzott el a védelmi bizottság egyeztető megbeszélésén, ahol a Magyar Közút, a rendőrség, a katasztrófavédelem és az Egererdő képviselői is részt vettek.

A Magyar Közút a kékestetői bekötőúton és az adótoronyhoz vezető mellékúton 2023. január 20-án, pénteken 19 órától egészen 2023. január 22., vasárnap 19 óráig útzárat vezet be. Ezen alsóbbrendű utakat így kizárólag a megkülönböztető jelzést használó járművek és az autóbuszok használhatják az érintett időszakban. A területi védelmi bizottság péntek reggeli egyeztetésén elhangzott, a rendőrség és a polgárőrség ellenőrzi, hogy mely járművek használhatják nagyon indokolt esetben a bekötőutakat.

Veszélyes lehet a túrázás is a Mátra és a Bükk erdeiben, ezért az Egererdő Zrt. felhívja a lakosság figyelmét, hogy saját és családjuk biztonsága érdekébenhalasszák el a hétvégére tervezett erdei kikapcsolódást!

A Heves Vármegyei Területi Védelmi Bizottság kéri a lakosság megértését és együttműködését!

(Heves Vármegyei Területi Védelmi Bizottság)

fotó: https://kekesteto.hu/webkamera/