Június 24. Hétfő, Iván

Időjárási hullámvasút lesz a hét vége

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Vár ránk egy időjárási hullámvasút, ami - bár már hozzászokhattunk volna – mindig megviseli az ember szervezetét és sajnos a kedvére is rányomja a bélyegét. Bár szerda hajnalban még több felé mérhettünk akár -15°C-ot is, ez most jelentősen megváltozik.

A hideg helyét egy melegfront veszi át, mely ráadásul egy újabb mediterrán ciklont is a nyakunkra ültet. Ezzel alapvetően nem lenne gond, de csak abban az esetben, ha havazással örvendeztetne meg minket. Ez azonban nem így lesz.

Esőt azonban hoz, péntekre a Dél-Alföldön pedig akár 14°C-ig is melegedhet az idő, vagyis annak a kis rétegnyi hónak sem marad sok esélye, ami esetleg még megvan. Sopron környéke ezzel szemben nap közben sem számíthat nagyon 3°C-nál magasabb értékekre.

De hogy ne keseredjünk el annyira, szombaton újra lehűlés érkezik, így ami pénteken eső formájában hull majd a fejünkre, az szombaton újra havas-eső, sokfelé havazás formájában jelentkezhet majd. Csuriba tett kézzel pedig lehet szurkolni, hogy a hó karácsonyig meg is maradjon.


képek és lead kép: shutterstock