Április 14. Vasárnap, Tibor

Spórolunk az energiával, ahol csak tudunk

Itthon
2022. november 28. 14:00
null

Az energiaválság réme súlyosan nehezedik a háztartásokra, mindenkit mindenhol spórolásra kényszerít. Ez nyilvánvalóan nagyon nem jó, hiszen a kiszolgáltatott rétegek helyzete így még erősebben romlik.

Ugyanakkor arra megtanít minket, mi az az energiafelhasználás a háztartásban, amire valóban szükségünk van. A lámpák már nem égnek feleslegesen, a kertet nem világítjuk ki, a fűtést igyekszünk optimalizálni, a stand by üzemmóddal leszámolunk.

Az augusztusi adatok szerint az energiafelhasználás hazánkban közel 8%-kal csökkent, azaz a kellemes melegben már ráálltunk arra, hogy nem pazaroljuk olyasmire az energiát, amire nincsen feltétlenül szükségünk. És bár ezt augusztusban megtenni lényegesen egyszerűbb, mint a téli hónapokban, ez egy igazán szép adat.

Az éves összesítés szerint is spórolni kezdtünk, hiszen 1,1%-kal alacsonyabb az energiafogyasztás tavalyhoz képest, ami bár elsőre nem tűnik soknak, de ez egy elképesztően nagy szám. Tény ugyanakkor az is, hogy ebben nincsenek benne a fával fűtő háztartások, illetve ez az 1,1% nem mutatja meg azt a helyzetet sem, amibe a kiszolgáltatott helyzetű háztartások kerültek.

képek és lead kép: shutterstock

pénzválságrezsienergiaspórolás