Június 16. Vasárnap, Jusztin

Néhol akár 20 mm, máshol egyetlen csepp sem esett a hét végén

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Kivárt, a végsőkig elhúzta és kifejezetten szép idővel örvendeztetett meg minket az elején, de azért ideért az igazi ősz, a borongós, csapadékos verzió, amiben akár napokig sem látjuk a Napot. Ezt nem igazán szeretjük, de szükségünk van rá.

A természet számára az ősz nem a meleg és a napozás időszaka, hanem a készülődésé. Az egyre kevesebb napfény megszínezi a leveleket, megjelennek a sárga és vörös árnyalatok, majd a barna, míg végül kopaszon várja a fa a tél beköszöntét.

A csapadékos ősz persze nem mindenhol mutatkozott meg. Olyannyira nem, hogy az északnyugati és nyugati tájakon egyáltalán nem jelentkezett az eső, és sok felé jelentős mennyiségeket sem lehetett mérni. Azonban az ország egyes részein nagyon is csapadékossá vált a november.

A hónapban jellemző csapadékmennyiség közel harmada érkezett Pécs, Dunaújváros, Siklós környezetébe, de a Mátra is szépen kapott az öntözésből. Ezeken a részeken akár 15-20 mm csapadékkal is számolni kellett, ami már jelentős. De számukra is kis megkönnyebülést hoz majd ez a hét.

képek és lead kép: shutterstock