Május 22. Szerda, Júlia, Rita

Lassan megy a köd, de a napsütésre még várni kell

null

Az utóbbi napokban nem volt kifejezetten kellemes őszi idő. A hangulatunknak a köd nem tett valami jót, és ezen a Halloween-hoz nagyon is illő sejtelmesség sem segített sokat. A kedvünk azonban javulhat a következő napokban ahogyan a köd eloszlik.

Szerdán egy hidegfront vonul fel a köd ellen, az a legtovább keleten fog kitartani. Azonban túl sok “vidámságot” nem hoz majd a változás, a ködöt ugyanis felhők és záporok fogják váltani, vagyis a kellemes napos idő továbbra is csak remélt vendég lesz.

Bár hidegfront érkezik, a köd kisöprése révén mégsem lesz hidegebb az idő, sőt! Szerdán nap közben több helyen is 20°C környékére emelkedhet a hőmérséklet, ami azért vigasztaló, még ha a napsütésre még várni is kell majd.

Egészen csütörtökig, amikor már néhol a Nap is elődugja a fejét. Sajnos nem sokáig, mert pénteken újabb hidegfront érkezik. Ez ugyan a köddel leszámol, de esőt, záport, akár zivatarokat is hozhat magával. A napsütéses időre vasárnap lesz kilátásunk, de a kellemes meleg már elmarad, a hőmérő higanyszála nem kúszik 15°C fölé.

képek és lead kép: shutterstock