Június 20. Csütörtök, Rafael

Az adventi vásárokhoz kapunk némi napsütést is

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Lassan de biztosan közeledik a tél, érkezik az adventi időszak. A helyükre kerülnek a városok, települések és az ország karácsonyfája is, elhelyezik a koszorúkat a tereken és az asztalokon is. A tél a küszöbön kuporog.

Teszi ezt nem túl nagy meggyőződéssel, mert míg az utóbbi napokban többször is beijesztette az embereket - különösen a hegyvidékeken élőket -, szürkeséget, csapadékot és szelet is előre küldve, most meghúzza magát.

Pénteken és az egész hétvégén is jelen lesz az időjárásunkban a borultság, de a napsütés is. Csapadékra kicsi az esély, ha mégis jelentkezik, az átmeneti szitálás, kisebb eső formájában mutatja majd meg magát.

Ez pedig azt jelenti, hogy a koronavírus miatt elmaradt rengeteg adventi vásár - a kisebbek - újra várják majd a látogatókat, és nem kell attól tartanunk, hogy bőrig ázunk, vagy hogy elfúj minket a szél a kürtőskalácsos pult elől. Meleg ugyan nem lesz, a délutáni csúcs 4-10°C közt alakul, ami azért a nagykabátot, sapkát, sálat, kesztyűt, kályhát, hordozható fűtőtestet is szükségessé teszi a vásárok látogatásához, de az élményt legalább nem rontja el.

képek és lead kép: shutterstock