Július 15. Hétfő, Henrik, Roland

A hét végére érkezhet az első hó

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Most már erősen érezzük a hőmérsékleteken, hogy az indián nyár messzire szállt, megállíthatatlanul közeledik a tél. Ezzel nincs is semmi baj, de ha már a hideg és a fagy beköszönt, akkor nagyon jó lenne némi hóval is találkozni.

A fehér karácsony lehetősége egy jó ideje nem kecsegtet bennünket, hogy ez idén másképpen lesz-e azt még nagyon nehéz lenne megmondani. A péntek azonban hozhat már némi havat, igaz, egyelőre csak északra - északkeletre.

A Mátra, a Bükk és a Zempléni hegység magasabb területein akár több centi hó is érkezhet, de még a sík vidékek is részesülhetnek annyi hóban, ami fehérre festi a tájat. Egy időre legalábbis, ez a havazás ugyanis maximum a hegyekben eredményezhet tartósabb havat.

A havazásért két jelenség találkozása lehet felelős. Pénteken egy mediterrán ciklon alakítja az időjárásunkat, mely sok csapadékot is szállít. Az északi - északkeleti területekre pedig benyomul az a sarkvidéki eredetű hideg levegő, mely a Kelet-európai-síkságot árasztja el. A hideg és a csapadékos levegő találkozása pedig elhozhatja a fehér leplet.

képek és lead kép: shutterstock