Június 13. Csütörtök, Anett

Szép időt hoznak az ünnepek

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Tervezett valamilyen programot Halloweenra, halottak napjára vagy mindenszentekre? Ha igen, akkor a nagykabátot nyugodtan otthon lehet hagyni, mert az előrejelzések alapján bizony napos, kellemesen meleg időre lehet számítani.

Ez ráadásul nem csak nálunk lesz így, hanem Európa jelentős részén is, azaz, ha a hosszú hétvégére esetleg egy hátizsákos túrát tervezett egy európai nagyvárosba, akkor számoljon a kellemes meleggel.

Ez a bizonyos “kellemes” meleg hazánkban 24°C maximumot jelent, de persze az egyes tájakon a minimumok és a maximumok értéke azért jelentősen eltérhet - ettől függetlenül 20°C környékén alakulnak majd a hőmérsékletek. Ettől hidegebbre csak a tartósan ködös részeken lehet számítani, ott azonban sokszor még a 15°C sem éri majd el a maximum hőmérséklet.

Ausztriában, Németország déli részén, Franciaországban de még Svájc alacsonyan fekvő területein is 25°C-os melegre lehet számítani. Ilyen kellemes időjárással számolhatnak Csehországban, vagyis a hosszú hétvégét külföldön is ki lehet használni.

képek és lead kép: shutterstock