Július 19. Péntek, Emília

Hajnalban -5°C-ot is mérhettünk pénteken

Itthonmelegőszfagyhidegfronthajnal
2022. október 22. 08:00
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Bár tisztában vagyunk vele, hogy a nyárnak vége van, és persze azt is erősen érezzük már, hogy közeledik a tél, hiszen alig több, mint egy hónap múlva már advent van. Ennek ellenére azért igencsak kellemetlen volt az elmúlt egy-két napban kora reggel a tömegközlekedésre várakozni.

Az igazán korán kelőknek ugyanis most kijutott a hidegből, köszönhetően annak a hidegfrontnak, mely az utóbbi napokban alakította az időjárásunkat. A reggeli órákban már megszoktuk a ködöt, most azonban a fagy is csatlakozott hozzá.

A keleti országrész húzta ezúttal a rövidebbet. A nyugati régiókban akár 8-9°C is volt hajnalban, de a Nyírségben bizony fogcsikorgató -5,1°C-ot is regisztráltak a műszerek, ami bőven eléri a “kellemetlen hideg” kritériumát.

A jó hír, hogy a fagyok nem maradnak meg sokáig, szombaton nap közben már újra mérhetünk akár 24°C-ot is, és a mostani adatok alapján a jó idő még egy darabig ki fog tartani, úgyhogy töltekezhetünk napsütéssel, és nem kell vacognunk a hajnali indulásoknál - persze a meleg kabát azért nem árt!

képek és lead kép: shutterstock