Június 17. Hétfő, Alida, Laura

Majdnem a teljes országban vége a tűzgyújtási tilalomnak

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Az idei nyár nem csak nekünk, egész Európának komoly kihívást okozott a csapadék szempontjából. Az aszály elképesztő méreteket öltött, és azon túl, hogy hatással volt az élelmiszer termelésre igen hosszan életben lévő tűzgyújtási tilalmat is eredményezett.

Ezen persze nem is lehet csodálkozni, hiszen ez az év az erdőtüzek éve is lehetne Európában, hiszen a lángok hatalmas területeket emésztettek el. Idehaza is számtalan tűz lobbant fel, melyet szerencsére a szakembereknek a legtöbb esetben sikerült idejében megfékezni, így nagyobb gondot csak ritkán okoztak.

A csapadék azonban megérkezett, mostanra talán sokan úgy érezhetik, sok is a jóból, hiszen több napja esik. De végre a keleti tájak is kaptak csapadékot, többnyire nagyobb mennyiségben, így a tűzgyújtási tilalmat is fel lehetett oldani végre.

Ez alól továbbra is kivételt képez két megye, Csongrád-Csanád és Bács-Kiskun. Ezeken a területeken a csapadék mennyisége még nem volt elegendő ahhoz, hogy megfelelően átáztassa a talajt, de remélhetőleg itt sem kell már sokat várni erre.

képek és lead kép: shutterstock