Június 24. Hétfő, Iván

Megdőlt az országos napi csapadékmennyiségi rekord vasárnap

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Az emberek a parkokban, kertekben szomorúan szemlélték a növényeket, hiszen azok vagy kókadoztak a vízhiány miatt, vagy pedig – mint a fű - feladták a küzdelmet. Ez a mezőgazdasági területeken is jellemző volt, így nagyon nagy szükség volt már az esőre.

Végre meg is érkezett, és most nem csak akkora mennyiségben, mely a por elverésére lett volna elég. Sok helyen 30-40 mm csapadékkal is lehetett számolni, ami már elegendő ahhoz, hogy eláztassa a földet, így másnap nem kell öntözni, sőt, egy pár napig a növényzet is buja oldalát mutathatja.

Tiszakarádon azonban egy picit túlzásba is esett a csapadék, hiszen július 30-án pár óra leforgása alatt 123 mm eső hullott a településre. Ez az aszályos időszak után mintegy fél évnyi csapadékátlagnak felel meg, azonban normál körülmények között is kéthavi mennyiség.

Ezzel pedig nemcsak új országos napi csapadékmennyiségi rekordot állított fel a település, de sajnos a hatalmas mennyiségű víz minden velejáróját is megtapasztalhatták, az utakon hömpölygő áradattól kezdve a vízelvezetőkből kilépő hordalékos vízig.

A képek illusztrációk. Képek és lead kép: shutterstock