Május 19. Vasárnap, Ivó, Milán

Jön még meleg!

Itthon
2022. augusztus 25. 08:00
null

A napokban, amikor reggel az emberek felkeltek, hogy munkába induljanak bizony erősen gondolkodóba estek: rövid, vagy hosszúnadrág legyen a választás. Hiszen reggel azért még komfortosabban éreztük magunkat a hosszabb ruhákban, de 1-2 óra múlva már akár soknak is bizonyulhattak.

A kérdés tehát adott: lesz még olyan idő, hogy a hosszúnadrág a sarokban landoljon? A mostani adatok alapján lesz. A folyamatosan melegedő idő hétvégére éri el a csúcsot, ilyenkor akár a 35°C-os hőség is előfordulhat.

Persze ezt azért nem adja “ingyen” az időjárás, cserébe igen sok helyen keletkezhet köd. Ez a zavaró és lehangoló jelenség azonban nem lesz jelen sokáig, a Nap cirógató sugarai szerteszét kergetik – persze csak a következő reggelig.

Augusztus 20 után jellemzően már nem jönnek nagy melegek, kánikulák, már le lehet mondani a kerti medencékben pancsolásról, az iskola kezdetével a hosszúnadrágok is sokszor előkerülnek. Persze ez a klímakatasztrófa nyomán sokat változott, az indiánnyár is kánikulákat hozhat – az átlaghoz képest 4-6°C-kal melegebb várható 1500 méteres magasságban is.

képek és lead kép: shutterstock_

forrósághőségkánikulameleghőhullámnyár