Május 24. Péntek, Eliza, Eszter

Tényleg jön a meleg, és hétvégén is marad

null

A hétfői napot szemlélve kevesen bíznak abban, hogy olyan verőfényes napsütésben lesz részük, mint amit a múlt héten ígértek. Sokkal valószínűbb, hogy beborul, esik, de közben azért hideg nem lesz.

Nos, akármilyen hihetetlen is, de kedden és szerdán is egyre kevesebb csapadékra van kilátás, a gomolyfelhők visszavonulnak, a Nap kisüt, és igen, érkezik a meleg. Ez már a hét elején is érezhető, hiszen akár 27°C-os maximumokkal is számolhatunk már kedden.

Csütörtökre azonban igazi nyári időben lehet részünk, akár 30°C-os meleggel, ami azért májusban még igencsak sok. A hőhullám, ahogyan az lenni szokott, megviseli a szervezetet, erre számítani kell. Külön jó hír, hogy egyelőre úgy néz ki, hétvégén sem lesz eső, és a meleg is csak pár fokot mérséklődik.

A nyárias időjárás nyárias hozzáállást is kíván, legalábbis az UV védelmet tekintve mindenképpen. A napot élvezve ne feledkezzünk meg a védelemről, mert pár perc alatt is vöröses árnyalatot kaphat a bőrünk, amit azután takargathatunk a napozásra csábító időben.

képek és lead kép: shutterstock