Június 23. Vasárnap, Szidónia, Zolna

Lehűlés majd újra nyár

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Május még a tavaszhoz tartozó hónap, amit pár napja nem igazán vesz figyelembe az időjárás, hiszen a 30°C körüli maximumok nem éppen a tavasz legjellemzőbb hőmérsékletei között szerepelnek. Persze sokan kicsit sem bánták a meleget, ugyanakkor az ország több területén nem ezek az értékek voltak a jellemzőek.

Most egy kicsit visszavesz a nyár a nyomulásból, és helyet ad újra a tavasznak. Na nem sokáig, éppen csak egy - két napra, de a fellélegzéshez ez is elegendő lesz. Ma már záporok, zivatarok tarkíthatják a napot az ország bármelyik részén.

A csapadékhoz lehűlés is társul, de csak ott, ahol esik. Ahol a csapadék elmarad, továbbra is tombol a nyár, 25°C, akár 30°C-os melegeket produkálva. De azért a lehűlés elér minden területet, igaz, csak szerdára.

Május 18-ra a maximum hőmérsékletek csak 20-22°C körül alakulnak, de az északkeleti országrészben 20°C alatt alakulnak, mindamellett erős, viharos széllel is számolni lehet. Csütörtök, péntek azonban már újra egyre melegebb, a nyár a hétvégére visszatér.

képek és lead kép: shutterstock