Június 24. Hétfő, Iván

Az 5. legmelegebb márciuson vagyunk túl - igaz, ez Délkelet-Európában nem jelentkezett...

Itthonklímameleghidegrekordmárcius
2022. április 13. 11:00
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Hőmérsékleti anomáliák tekintetében mi sem szorulunk segítségre, kitermeljük magunknak a furcsaságokat. Ám a bolygó egészét tekintve sem kell félteni az időjárást, főleg a klímakatasztrófa tükrében.

Idén ugyanis a mérések kezdete óta a legmelegebb márciust tudhatjuk magunk mögött. Ez persze nem azt jelenti, hogy mindenhol egységesen nagyon meleg volt, hanem az átlag tekintetében, a bolygó egészét nézve.

Néhány területen kiugróan magas, az átlagot jóval meghaladó értékeket lehetett mérni. Köztük van Ázsia jelentős hányada, de sajnos ide lehet sorolni az Antarktiszt is, ahol a múlt hónapban bizony rekordokat döntött a meleg.

Ha a cikket böngészve úgy érzi, ez alól akkor csak mi, magyarok voltunk kivételek, akkor majdnem jól gondolja. Hiszen bár valóban az 5. legmelegebb március van mögöttünk, ez azért messze nem azt jelenti, hogy a bolygón nem voltak átlag alatti értékek a hőmérséklet tekintetében.

Délkelet-Európa például éppen ebbe a régióba esik, itt ugyanis sokszor jelentősen az átlag alatt alakultak a hőmérsékletek.

képek és lead kép: shutterstock