Július 27. Szombat, Liliána, Olga

Az esővel jön a hideg is...

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

A keddi nyárias melegben előkerültek a rövidnadrágok is? Akkor most szépen hajtogassa össze, és tegye vissza a szekrénybe, majd vegye elő a bélelt kabátot. Igen, jön a hideg, már megint.

Úgy tűnik, a trend, melyet lassan kénytelenek leszünk megszokni, most újra itt van. A kedden-szerdán érkező csapadék egy mediterrán ciklonnak köszönhető, mely azonban sajnos az Észak-Európában várakozó hideg levegőnek is utat nyit.

Ez egészen pontosan azt jelenti, hogy akár 15°C-kal is hűvösebb lesz a hétvégére, sok helyen a maximumok a 10°C-ot sem fogják elérni. És ha ez nem lenne elég, ehhez még akár a viharossá fajuló északi szél is csatlakozni fog, vagyis a hőérzetünk ennél is alacsonyabban alakul.

Sőt! Ha a csapadék és a hideg levegő benyomulása átfedésbe kerül, akkor havazásra is lehet számítani, akár a sík vidékeken is. Igaz, ez nem marad meg, de a lelkünknek akkor sem tesz jót a látvány. A magasabb területek szintén kaphatnak havat is, ha a hideg és a csapadék egyszerre érkezik.

Külön örülhetnek azok, akik a jó időre való tekintettel kipakolták már a kerti cserepes növényeiket. A fagyérzékeny egyedeket most szállíthatjuk vissza a helyükre, mivel a hideg levegővel sajnos a hajnali fagyok is visszatérhetnek.

képek és lead kép: shutterstock