Június 26. Szerda, János

Szinte mindenhol károkat okozott az akár 125 km/h-ás erősséget is meghaladó szélvihar

Itthonviharpénzkáritthonemberszél
2022. február 01. 08:00
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Hazánkban január utolsó hétvégéjén igencsak erőteljes széllel lehetett számolni. A narancssárga riasztás, mely érvényben volt csaknem mindenhol indokolt is volt, hiszen több helyen – magaslati pontokon – a 125 km/h-át is meghaladta a szél ereje.

kép: szegedma.hu

Trambulinok, kerti székek, rosszul rögzített szárítók és játékok is nekiindultak a kertekben a szél hatására, de itt sajnos nem állt meg a dolog. Sok helyen a fákat és a villanyoszlopokat is kicsavarta a szél, ezzel pedig komolyabb fennakadásokat is okozott.

kép: kapos.hu

A közlekedési lámpák egy része is megszűnt működni, még a sárga villogás sem volt látható. Maga a szél pedig a tetőket is sok helyen megbontotta, tetemes mennyiségű munkát adva ezzel a tűzoltóságnak is.

1645 alkalommal kellett a tűzoltóság segítségét kérni. A leginkább Budapest és Pest megye szenvedte meg a vihart, de Baranya kivételével mindenhol voltak károk.

kép: felegyhazikozlony.eu

Az M3-as autópályán például olyan porvihart kavart a szél, mely egy arab országban is megállta volna a helyét. Mindemellett a 117 és 118 km közötti szakaszon a sávokat elválasztó hálót is megtépte a szél, akadályozva ezzel a forgalmat.

kép: pecel.hu

lead kép: pecel.hu