Június 25. Kedd, Bocsárd

Melegre újra hideg- folytatódik a hullámvasút, akár némi hóval

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Kicsit olyan érzése van az embernek az év első hetében, mintha a tél nem tudná eldönteni, hogy maradni akar, vagy menni. A tavaszias meleg mellett a borongósság megmarad, az ember pedig csak pislog, hiszen a 10-15 °C nem igazán szokványos január elején.

A frontok hullámvasútja, mely a mostani hétre jellemző újabb hidegfrontot tol fölénk, ez azonban most sokkal erőteljesebb lesz, mint az előzőek. Szerdára esőt, havas esőt és a hegyekben havazást is hoz magával, bár nem nagy mennyiségben.

kép: pixabay

Csütörtökön pedig a hőmérséklet kezd visszaszorulni a normális, vagy inkább azt jobban megközelítő szintre. Ez azt jelenti, hogy a hét második felében fokozatosan 10°C alá esik a nappali hőmérséklet.

Éjjel, hajnalban pedig visszatérnek a -10°C-os hidegek, sőt, akár ennél is hűvösebb lehet egyes régiókban. A hideg mellett a jó hír, hogy a Nap ki fog sütni, várhatóan szinte az egész ország felett, és ez azért sokat javít majd a hangulatunkon.

Persze sokáig ezt sem élvezhetjük, mert a hét végére hóra is lehet már számítani, az azonban kiüti a napsütéses időt. A havazás mértéke azonban most sem lesz számottevő, és az is főként az ország keleti felében várható.

képek és lead kép: shutterstock