Február 22. Csütörtök, Gerzson

Kissé enyhül az idő, de ennek is ára lesz

Itthon
2022. január 27. 08:00
null

Az utóbbi napokban egy kicsit belekóstolhattunk abba, milyen is volt a tél idehaza pár évvel, évtizeddel ezelőtt. A mostani reggeli fagyok, a maguk -15°C körüli értékeivel ugyan még most is elmaradnak a régi nagy fagyoktól, de a kellemetlenségeket, amiket ilyenkor tapasztalni lehet, szinte mindenki megéli.

Nem csak a didergésről van szó reggel a buszmegállóban, hanem a befagyott kocsiajtókról, és a 10 perces szélvédő kapargatásról is, amikor a gyerekek és a család az autóban vacogva várja az indulást. Nos, ennek most egy ideig búcsút inthetünk.

Csütörtökön és pénteken is enyhülésre lehet számítani, csapadék csak elszórtan jelentkezik majd, és akkor sem nagy mennyiségben - vagyis a szánkózás lehetősége is várat még magára. Persze az enyhülésnek is ára van, ez pedig a szél.

Péntekre a szél ereje már jelentősebb lesz, ezt egy benyomuló hidegfrontnak köszönhetjük. A felhőátvonulásokkal tarkított napok azonban napközben sok felé már a 10°C körüli hőmérsékleteket is magukkal hozzák, mely elég nagy változás a keddi északkeleti napközben mért értékekhez képest, melyek –6 és -1°C körül alakultak.

képek és lead kép: shutterstock

esőmelegtélhidegfrontszél