Május 6. Hétfő, Frida, Ivett

Rekordokat dönt a hazai energiafelhasználás

Itthon
2021. december 17. 11:00
null

Nincs éppen banánérlelő meleg, és nem is lehet rá számítani az elkövetkező napokban, de ezzel nincs is semmi baj, hiszen tél van, közeleg a karácsony, mégsem lehet 20 °C.

Persze a hideg az energiafogyasztásra is hatással van. December 7-én sikerült megdönteni a hazai áramfogyasztási rekordot, ami azért nem kis teljesítmény. De itt nem álltunk meg, aMaviradatai szerint szerdán újra sikerült megdönteni az előző napi csúcsot is.

Az energiafogyasztás növekedése nem csak a télnek köszönhető, bár tény, hogy a fűtés teszi ki az elhasznált energia legnagyobb hányadát. Ám a digitalizált világban az energiaéhség egyre csak nő, ezt pedig kezelni kell tudni.

Jelenleg a csúcsdöntéseknél a hazai energiatermelés 7,33%-a származott megújuló forrásokból, ami nem valami sok. Igaz, a téli termelés alapvetően alacsonyabb szokott lenni, de ezen változtatni kell a klímapolitikai célok elérése érdekében.

Jelenleg a hazai termelés legnagyobb részét a földgáz és a nukleáris erőműben előállított energia adja, vagyis bőven van még hova fejlődni ezen a téren.

képek és lead kép: pixabay

télfelhasználásemberenergiafűtésrekord